SUSAMLI KURABİYE
1 pk tereyağ (250gr)
1 su bardağı susam
1 su bar. Sıvıyağ
4 yemek kaş. pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Aldığı kadar un (4-5 bardak)
Üzeri için: Çikolata sosu, pudra şekeri
Yapılışı : Susamı yağsız teflon tavada kavurun.
Bir kapta tereyağ, sıvıyağ, şekeri karıştırın. Üzerine
susam,un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparıp yuvarlayın, üzerine hafifçe bastırın. 180 derece fırında hafif
kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri
eleyebilirsiniz. Ben hazır çikolata sosundan sıktım.
KOLAY POĞAÇA
1 su bar. yoğurt
1 su bar. sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üstüne)
2 pk. kabartma tozu
1 tatlı kaş. Tuz
Aldığı kadar un (çok katı olmayacak)
İçine istediğiniz malzeme ve üzerine çörek otu, susam
Yapılışı : Bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İç harcı koyup yarım ay şeklinde
kapatın. Üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpin.
KIBRIS TATLISI
Malzemeler: 4 yumurta
½ su bar. tozşeker
1 su bar. galeta unu
1 su bar. ceviz içi (ince çekilmiş)
1 su bar. Hindistan cevizi
½ su bar. sıvıyağ
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Şerbet: 2 su bar. su
2 su bar. şeker
Birkaç damla limon suyu
Krema: ½ su bar. tozşeker
2 çorba kaş. Mısır nişastası
2 çr. Kaş. Un
4 su bar.süt
1 pk hazır krema
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı: 1. Kek için şeker ve yumurtaları
çırpın. Diğer kek malzemelerini katıp çırpmaya devam edin. Normal kekten daha
koyu kıvamlı olacaktır korkmayın.
2. 170 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini
bir bıçak ya da kürdan batırıp test edin
3. Kek pişerken şerbet malzemelerini
kaynatın. Sadece 5 dakika fazla kaynatmayın. Keki fırından çıkarıp ılıyınca
yine ılık olan şerbeti üzerine dökün
4. Krema malzemelerini hazır krema
hariç pişirin. Ilıyınca içine kremayı da ekleyip mikserle çırpın. Şerbetli kekin
üzerine dökün ve buzdolabında bekletin.
TRİLEÇE
Malzemeler: 5 yumurta
1,5 su bar. şeker
1 çay bar. sıvıyağ
1 çay bar. süt
2 su bar. un
½ su bar. irmik
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Şerbet: 2 pk. Hazır krema
1 su bar. şeker
3 su bar. süt
Üzerine : Hazır karamel sos
Yapılışı: Yumurta akları ve sarılarını ayırın.
Aklarıyla şekeri çırpın. Sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Sarılarını aklara
katıp yavaşça karıştırın.
Diğer malzemelerini de ekleyip
kaşıkla karıştırın. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökün. 170
derece fırında pişirin.
Kek soğuyunca üzerine çatal ya da
kürdanla delikler açın. Şerbet malzemelerini karıştırıp, şeker eriyene kadar
ısıtın. Kaynatmadan ılık bir şekilde bırakın. Kekin üzerine dökün. Daha sonra
da karamel sosu üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
SEBZELİ SALATA
Malzemeler:
2 havuç
2 kabak
2 kırmızıbiber
7-8 kornişon turşu
500 gr. Süzme yoğurt
2 yem kaş mayonez
Dereotu, tuz
Yapılışı: Havuç ve kabağı ince jülyen şekilde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kırımızı
biber közleyip kabuğunu soyun. Küp küp doğrayın. Turşuları küçük küp doğrayın. Tüm
malzemeyi karıştırın. Dereotunu da doğrayıp içine ilave edin. Afiyet olsun.
ELMALI KURABİYE
1 pk tereyağ
1 çay bar. yoğurt
1 çay bar. sıvıyağ
3 yk pudra şekeri
1yk sirke
1 pk kabartma tozu
2 pk vanilya
Aldığı kadar un
İçine: 3 elma, 1 su bar. tozşeker, ½
su bar ceviz, üzerine pudra şekeri
Yapılışı: 1.Elmaları rendeleyip
şekerle pişiriyoruz ve içine cevizi koyuyoruz.
2.Hamur için tüm malzemeleri
karıştırıp yoğuruyoruz.
3.Hamuru dörde bölüp her birini
merdaneyle yuvarlak bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru 8 parçaya bölüp
(üçgen bir şekilde börek sarar gibi) her parçaya iç malzemeden koyuyoruz. Rulo şeklinde
sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
4.180 derece fırında pişiriyoruz. Üstüne
pudra şekerini eliyoruz. AFİYET OLSUN J
1 su bar. Sıvıyağ
1 su bar. Eritilmiş tereyağ
1 su bar. Yoğurt
1 pk karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için: 3 su bar. Şeker
3 su bar. Su 5 dk kaynatılacak
İçine: Ceviz- tarçın
karışımı
Yapılışı: Hamuru için bütün
malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Cevizden büyük parçalar koparıp içine
cevizini koyun. Bu işlemi bir rendenin üzerinde yapın. 180 derece fırında
pişirip sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
TUZLU ATIŞTIRMALIK
½ çay bar. Sıvıyağ
½ pk tereyağ
½ çay bar. Yoğurt
2 yk şeker
2 yk elma sirkesi
1 tatlı kaş. Tuz
1 pk kab. Tozu
Aldığı kadar un
Üzerine: 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam
Bütün malzemeleri karıştırıp küçük küçük yuvarlıyoruz,
üzerine yumurta sarısı sürüp; çörek otu ve susam ekliyoruz. 180 derece fırında
15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
CUP KEK (25 Adet)
Malzemeler: 4
yumurta
1,5 su
bar. Tozşeker
1 çay
bar. Sıvıyağ
1 çay
bar. Süt
1 çay
bar. Damla çikolata
2,5 su
bar. Un
1 pk
kabartma tozu 1 pk vanilya
1 pk
krem şanti
1 su
bar. Süt
Renkli
pasta süsleri
Yapılışı: Yumurtayla şekeri
çırpın. Sütü ve sıvıyağı ekleyin. En son un, kab tozu, vanilya ve damla
çikolatayı ekleyip karıştırın. Küçük kalıplara döküp 180 derecede pişirin. Onlar
pişerken krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletin. Kekler soğuyunca krema
torbası yardımıyla istediğiniz gibi süsleyin.
SUPANGLE
1 litre süt
1,5 su bar. Tozşeker
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 pk kakao (25 gr.)
80 gr. Bitter çikolata
Üzeri için: Hindistan cevizi, ceviz
Yapılışı: Çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Tencereye alıp karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başlayınca içine küp küp kırdığınız çikolatayı
ekleyin.
Çikolata eriyince ocaktan alıp kaselere servis yapın. Buzdolabında
soğutup üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler:
250 gr. Tel
kadayıf
2 yemek kaş.
dolusu Tereyağ
3 yemek kaş.
Tozşeker
1 su bar.
Ceviz
Muhallebisi
için: 1 lt. süt
1 su bar.
Tozşeker
1 su bar. Un
1 pk.
Vanilya
1 pk. Krem
şanti
Yapılışı:
1.Kadayıfı
ince ince doğrayalım. Bir tavaya tereyağını alalım. Erimeye başlayınca kadayıf
ve şekeri ilave edelim. Biraz kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip kavurmaya
devam edelim.
2.Muhallebisi
için krem şanti hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Kısık ateşte kaynayana
kadar karıştıralım.
3. Muhallebi
ılıyınca içine krem şantiyi toz halinde katıp, mikserle çırpalım.
4.Kavurduğumuz
kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama koyalım, üstüne muhallebinin hepsini
döküp kalan kadayıfı da üstüne koyalım. Buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
Afiyet olsun.
NESKAFELİ PASTA
Malzemeler: 1,5 pk
kakaolu petibör bisküvi
Islatmak
için süt
Krema malzemesi: 3 su
bar. Süt
3 yemek
kaş tozşeker
4
tepeleme yem. kaş. Un
2 yem.
kaş neskafe
1 pk krem
şanti
Çikolata sosu: 1 pk.
Hazır krema
2 pk.
Bitter çikolata (80+80)
Krema
malzemelerini krem şanti hariç karıştırıp pişirin. Soğuyunca toz krem şantiyi
ilave edip mikserle çırpın. Bisküvileri süte batırarak yapacağınız borcama
dizin.
Kremayı sürün üç katı bu şekilde tamamlayın. Çikolata sosu için kremayı
ocakta kaynama derecesine getirin. İçine parçaladığınız bitter çikolatayı ilave
edip karıştırın
ve pastanın en üstüne dökün. Dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.
BONİBONLU
KURABİYE
Malzemeler:
1 yumurta
80 gr. Sütlü çikolata
100 gr. Tereyağ
3/2 su bar. Şeker
1,5-2 su bar un
1 pk.vanilya
1pk. Kab tozu
1 çimdik tuz
Üzeri
için: 1 kutu bonibon
1.Tereyağ ve çikolata
benmari usulü eritilir (buharda)
2.Yumurta ve şeker mikserle
4-5 dk çırpılır
3.Erittiğiniz çikolata
ve tereyağ eklenip çok az karıştırıldıktan sonra vanilya, kab tozu,tuz ve un
eklenir. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar azar un ilave edilir.
4.Yuvarlayıp hafifçe
üstüne bastırın ve bonibonları koyup 170 derece fırında pişirin.
Malzemeler:
ZEYTİNLİ-CEVİZLİ POĞAÇA
Malzemeler:
1
pk. Yaşmaya
3 yk
tozşeker
2 su
bar. Süt
1 su
bar. Sıvıyağ
1
tatlı kaş tuz
1
yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı
kadar un
İç
Malzemesi: Zeytin ezmesi ve ceviz
1-Yaş
mayayı bir kaseye koyup üzerine ılık su ve 1 yk tozşeker ekleyin. Kabarması
için kaloriferin üstüne koyabilirsiniz ya da sıcak bir ortamda bekletin.
2-
Maya kabarınca yoğuracağınız kaba alın ve üstüne diğer malzemelerin hepsini
(yumurta sarısı hariç) ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip cıvık bir hamur elde
edin.
3- Hamuru
mayalanması için 10-15 dakika dinlendirin.
4- Mayalanan
hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp biraz açın, rondoda çektiğiniz zeytin
ve cevizden kenarına koyup rulo yapın.
5- Yaptığınız
ruloyla bir düğüm atın ya da kendi etrafında döndürüp gül şeklini verin.
Tepside poğaçalarınızın mayalanmasını sağlayın 20-25 dk. üstüne yumurta sarısı
sürün, isteğe göre de çörek otu serpip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
PORTAKAL RÜYASI
Malzemeler:
1 litre süt
10 y.kaşığı şeker
10
y.k. irmik
Yarım portakal kabuğu
rendesi
1 pk vanilya
Üzerine
portakal jölesi için: 3 çay bardağı portakal suyu
3-4 y.k. şeker (isteğe
göre artırıp azaltabilirsiniz)
1.5 y.k. nişasta
Yarım portakal kabuğu
rendesi
Yapılışı: Krema için
bütün malzemeleri karıştırıp pişirin.
Jölesi için malzemeleri
karıştırıp nişastanın erimesini sağlayın. Daha sonra ocağa alarak karıştırarak
pişirin. Kaselere önce kremadan sonra da jöleden koyun. Buzdolabında 3-4 saat
bekletin. Afiyet olsun.
KALBURABASTI
1 pk. Tereyağ
1 çay bar. Sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba kaş. Yoğurt
1 pk kab tozu
½ su bar. Ceviz
½ çay kaş tarçın
Aldığı kadar un (ortalama 4 su bar.)
Şerbeti için: 3 su bar. Şeker
3 su bar. Su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı: Şerbet kaynamaya başladıktan
5 dakika sonra altını kapatın, soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip soğutun. Bütün
malzemeyi ceviz dahil karıştırıp, yoğurun. Kalbur ya da süzgecin üzerinde şekil
verin. 180 derecede pişirin. Sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
Islak Kek
Malzemeler: 3 yumurta
1,5 su bar. Tozşeker
1 su bar. Sıvıyağ
3 y.k. kakao
1 su bar.süt
1 pk. Kabartma
tozu
1 pk. vanilya
Aldığı kadar
Un (kek kıvamında)
Yapılışı: 1.
Yumurta ve şekeri çırpın.
2. Un ve
kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı
ayırın.
3. Unu ve
kabartma tozunu da katarak çırpın. Kare borcama dökün 180 derecede pişirin.
4. Fırından
çıkar çıkmaz üstüne ayırdığınız karışımı döküp hindistan ceviziyle süsleyin.
Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler:
1litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1pk vanilya
50 gr. tereyağ
Dr. oeutker pasta süsleri
Yağ hariç tüm malzemeleri tencereye
alıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca ateşten alın. İlk sıcaklığı çıkınca
tereyağını koyup
mikserle çırpın ve borcama yayın. Soğuyunca dikdörtgen şekilde
kesip kıvırın. Ben bu aralar dr. outkerin süslerine taktım her şeyin
üstüne onlardan koyuyorum çok tatlı oluyorlar. Afiyet olsun.
ATOM
KURABİYE
Tarif
sevgili arkadaşım
Betül’den özel bir adı var mı bilmiyorum ama “Atom Kurabiye” adını ben yakıştırdım. İçi bol malzemeli üstüne birde pekmez geldiği için. Ne zaman yaptıysam çok beğenildi, sevildi. Eşim de bayılıyor bu kurabiye ye ben de
Malzemeler:
250gr. Tereyağı ya da margarin (ben tereyağı kullanıyorum)
2-3 yemek kaş pudra şekeri
1 çay bar. Yoğurt
1 çay bar. Sıvıyağ
1 yumurta sarısı akı üzerine
1 çay kaş karbonat
1 pk. Kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ Malzemesi:
4 elma, 5 kuru incir, 5 kuru kayısı, 1 çay bar kuru üzüm, 1 su bar. Tozşeker
Üzerine: pekmez
Ceviz ya da fındık
1.Elmaları kabuğunu soyup rendeleyin. İncir , kayısı ve üzümü küçük küçük doğrayın ve toz şekerle birlikte pişirin.
2. kurabiye malzemelerini karıştırıp hamur haline getirin.
3. hamurdan bir parça alıp onu açın, içine malzemeden koyup kapatın.
4. kurabiyeleri önce yumurta akına sonra ceviz veya fındığa batırın.
5.170 derece fırında piştikten sonra sıcakken üzerlerine birer yemek kaşığı pekmez dökün.
AFİYET OLSUN
AŞURE
Malzemeler:
1kg.buğday
1 su bar. nohut
1 su bar fasulye
300 gr. İncir
450 gr. kayısı
350 gr. kuru üzüm
8 su bar. tozşeker
6-7 adet karanfil
Üzeri için: ceviz, fındık,
tarçın, Hindistan cevizi
Akşamdan buğday yıkanıp bir
taşım kaynatılır. Kapağını kapatıp sabaha kadar bekletilir. Kuru fasulye ve
nohut akşamdan ıslatılır. Ayrı ayrı pişene kadar haşlanır. Kayısı ve incir
küçük küçük doğranır. Haşlanan buğday,fasulye, nohut, kayısı, incir ve üzüm suyu
koyulaşana kadar kaynatılır. Pişmesine yakın tozşeker konur. 10 dakika daha
kaynatıp kapatılır. Sıcakken kaselere konup soğuyunca üzeri süslenir. Afiyet
olsun
Bahçıvan Kurabiyesi
Malzemeler: 2 yumurta
150 gr. Yumuşak margarin/tereyağ
1 su bar. Kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bar. Un
1 pk kab. Tozu
5 adet yeşil soğan
1 havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
sağdaki kurabiyemiz :) |
Yapılışı: 1 yumurta ve 1 yumurta akını, tereyağ tuz ve
kaşar rendesini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur
hazırlayın. İnce doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu ve rendelenmiş havucu
ekleyip iyice yoğurun. Hamuru açıp kurabiye kalıpları ile kesin. Üzerlerine 1
yumurta sarısı sürün ve 175 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.
Tavsiye: Ben kalıpla yaptım ama bence yuvarlanıp yapılsa
daha güzel oluyor birkaç tane de öyle yapmıştım.
Kolay Pizza
Malzemeler:
100 gr. Sucuk
200 gr. Beyaz peynir
1 su bar. Rendelenmiş kaşar
1 domates
1 yumurta
8-10 dilim ekmek
Sıvıyağ
Yapılışı:
Beyaz
peyniri büyük bir kâsede çatalla ezin. Üstüne yumurtayı kırın, küp küp
doğranmış sucuk ve domatesleri ekleyip sıvıyağla karıştırın. Bayat ekmekleri
(taze de olabilir) tepsiye dizin. Karışımdan her dilime eşit miktarda koyun. En
son üzerine kaşar rendesini koyup fırının ızgara bölümünde üstü kızarana kadar
pişirin. 170-180 derecede.
Afiyet olsun. Biz eşimle çok seviyoruz bunu,
haftasonu kahvaltılarımızın vazgeçilmezi.
Çıtır Kasede Patlıcan Salatası
Hamuru için malzemeler;
1
yumurta
½
çay bar. Sıvıyağ
1
yemek kaş. Tereyağ
1
yem. .kş. yoğurt
1
tatlı kş. Çörek otu
1
tatlı kş. Pulbiber
1
tatlı kaş. Kekik
1
çay kaş. Karbonatı birkaç damla limon suyuyla kabartın
Aldığı
kadar un
Salata için:
Közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber, haşlanmış patates ve havuç hepsi
küp küp doğranacak. Yoğurt, mayonez ve sarımsak.
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp parçalar alın ve biraz açın. Açtığınız parçaları
ısıya dayanıklı kaseye, ya da silikon muffin kalıplarına koyup pişirin.
Kaseleri ters çevirip hamuru kapatmalısınız.
Malzemeler:
½ pk margarin veya tereyağ
½ su bar. Sıvıyağ
1 fincan süt
1 pk kabartma tozu
Un
İç malzemesi:
3 elma
1 su bar. tozşeker
½ su bar. Ceviz
1 tatlı kaş.tarçın
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı: Öncelikle elmaları rendeleyip, şeker
ve tarçınla pişirin. Piştikten sonra içine cevizi ilave edip karıştırın. Hamur malzemelerinin
hepsini karıştırıp yoğurun. Un aldığı kadar, kurabiye hamuru kıvamında olacak. Hamurun
3’te birini ayırıp buzlukta donması için bırakın. Kalan hamuru
merdane yardımıyla açın ve pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın ve yerleştirin.
Üstüne malzemenin tamamını yayın.
Buzlukta sertleşmiş olan parçayı en üste
rendeleyin.
180 dereceli fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri döküp servis
yapın.
Muzlu Rulo Pasta
1 pk. Dr.
Oetker Sade kek karışımı
4 yumurta
2 su bar. Şeker
1 su bar. Süt
125 gr. Margarin
½ su bar. Sıvıyağ
1 pk. Vanilya
2 muz
Kreması için:
2 pk. Crem ole
2,5+2,5 su
bar. Süt
Keki tarife
göre hazırlayın. Mini fırın tepsisiyle iki tane çıkıyor. Büyük fırın tepsisinde
yapacaksınız bir büyük rulo pasta çıkar.
Kekler pişince hafif nemli bir yere
alıp, yağlı kağıttan kolayca ayrılmasını sağlayın. Diğer tarafta kremayı
hazırlayın. Kekin üzerine sürün ve bir muzu yerleştirin.
Rulo yapıp sarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder