14 Ocak 2015 Çarşamba

Zeytinli-Cevizli Poğaça


Malzemeler:1 pk. Yaşmaya
3 yk tozşeker
2 su bar. Süt
1 su bar. Sıvıyağ
1 tatlı kaş tuz
1 yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İç Malzemesi: Zeytin ezmesi ve ceviz
1-Yaş mayayı bir kaseye koyup üzerine ılık su ve 1 yk tozşeker ekleyin. Kabarması için kaloriferin üstüne koyabilirsiniz ya da sıcak bir ortamda bekletin.
2- Maya kabarınca yoğuracağınız kaba alın ve üstüne diğer malzemelerin hepsini (yumurta sarısı hariç) ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip cıvık bir hamur elde edin.
3- Hamuru mayalanması için 10-15 dakika dinlendirin.
4- Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp biraz açın, rondoda çektiğiniz zeytin ve cevizden kenarına koyup rulo yapın.







5- Yaptığınız ruloyla bir düğüm atın ya da kendi etrafında döndürüp gül şeklini verin. Tepside poğaçalarınızın mayalanmasını sağlayın 20-25 dk.


 üstüne yumurta sarısı sürün, isteğe göre de çörek otu serpip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder