Pasta & Börek

SUSAMLI KURABİYE


1 pk tereyağ (250gr)
1 su bardağı susam
1 su bar. Sıvıyağ
4 yemek kaş. pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Aldığı kadar un (4-5 bardak)
Üzeri için: Çikolata sosu, pudra şekeri
Yapılışı : Susamı yağsız teflon tavada kavurun.
Bir kapta tereyağ, sıvıyağ, şekeri karıştırın. Üzerine susam,un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, üzerine hafifçe bastırın. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz. Ben hazır çikolata sosundan sıktım.



KOLAY POĞAÇA
1 su bar. yoğurt
1 su bar. sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üstüne)
2 pk. kabartma tozu
1 tatlı kaş. Tuz
Aldığı kadar un (çok katı olmayacak)
İçine istediğiniz malzeme ve üzerine çörek otu, susam
Yapılışı : Bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpin.

KIBRIS TATLISI



Malzemeler: 4 yumurta
½ su bar. tozşeker
1 su bar. galeta unu
1 su bar. ceviz içi (ince çekilmiş)
1 su bar. Hindistan cevizi
½ su bar. sıvıyağ
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Şerbet: 2 su bar. su
2 su bar. şeker
Birkaç damla limon suyu
Krema: ½ su bar. tozşeker
2 çorba kaş. Mısır nişastası
2 çr. Kaş. Un
4 su bar.süt
1 pk hazır krema
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı: 1. Kek için şeker ve yumurtaları çırpın. Diğer kek malzemelerini katıp çırpmaya devam edin. Normal kekten daha koyu  kıvamlı olacaktır korkmayın.
2. 170 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini bir bıçak ya da kürdan batırıp test edin
3. Kek pişerken şerbet malzemelerini kaynatın. Sadece 5 dakika fazla kaynatmayın. Keki fırından çıkarıp ılıyınca yine ılık olan şerbeti üzerine dökün
4. Krema malzemelerini hazır krema hariç pişirin. Ilıyınca içine kremayı da ekleyip mikserle çırpın. Şerbetli kekin üzerine dökün ve buzdolabında bekletin.

TRİLEÇE


Malzemeler: 5 yumurta
1,5 su bar. şeker
1 çay bar. sıvıyağ
1 çay bar. süt
2 su bar. un
½ su bar. irmik
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Şerbet: 2 pk. Hazır krema
1 su bar. şeker
3 su bar. süt
Üzerine : Hazır karamel sos
Yapılışı: Yumurta akları ve sarılarını ayırın. Aklarıyla şekeri çırpın. Sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Sarılarını aklara katıp yavaşça karıştırın.
Diğer malzemelerini de ekleyip kaşıkla karıştırın. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökün. 170 derece fırında pişirin.

Kek soğuyunca üzerine çatal ya da kürdanla delikler açın. Şerbet malzemelerini karıştırıp, şeker eriyene kadar ısıtın. Kaynatmadan ılık bir şekilde bırakın. Kekin üzerine dökün. Daha sonra da karamel sosu üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.





SEBZELİ SALATA


Malzemeler:
2 havuç
2 kabak
2 kırmızıbiber           
7-8 kornişon turşu
500 gr. Süzme yoğurt
2 yem kaş mayonez
Dereotu, tuz

Yapılışı: Havuç ve kabağı ince jülyen şekilde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kırımızı biber közleyip kabuğunu soyun. Küp küp doğrayın. Turşuları küçük küp doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın. Dereotunu da doğrayıp içine ilave edin. Afiyet olsun. 

ELMALI KURABİYE


1 pk tereyağ
1 çay bar. yoğurt
1 çay bar. sıvıyağ
3 yk pudra şekeri
1yk sirke
1 pk kabartma tozu
2 pk vanilya
Aldığı kadar un
İçine: 3 elma, 1 su bar. tozşeker, ½ su bar ceviz, üzerine pudra şekeri
Yapılışı: 1.Elmaları rendeleyip şekerle pişiriyoruz ve içine cevizi koyuyoruz.
2.Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
3.Hamuru dörde bölüp her birini merdaneyle yuvarlak bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru 8 parçaya bölüp (üçgen bir şekilde börek sarar gibi) her parçaya iç malzemeden koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
4.180 derece fırında pişiriyoruz. Üstüne pudra şekerini eliyoruz. AFİYET OLSUN J


KALBURABASTI


1 su bar. Sıvıyağ
1 su bar. Eritilmiş tereyağ
1 su bar. Yoğurt
1 pk karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için: 3 su bar. Şeker
3 su bar. Su 5 dk kaynatılacak
İçine: Ceviz- tarçın karışımı
Yapılışı: Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Cevizden büyük parçalar koparıp içine cevizini koyun. Bu işlemi bir rendenin üzerinde yapın. 180 derece fırında pişirip sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

TUZLU ATIŞTIRMALIK


½ çay bar. Sıvıyağ
½ pk tereyağ
½  çay bar. Yoğurt
2 yk şeker
2 yk elma sirkesi
1 tatlı kaş. Tuz
1 pk kab. Tozu
Aldığı kadar un
Üzerine: 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam
Bütün malzemeleri karıştırıp küçük küçük yuvarlıyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp; çörek otu ve susam ekliyoruz. 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.


CUP KEK (25 Adet)



Malzemeler: 4 yumurta
1,5 su bar. Tozşeker
1 çay bar. Sıvıyağ
1 çay bar. Süt
1 çay bar. Damla çikolata
2,5 su bar. Un
1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya
1 pk krem şanti
1 su bar. Süt
Renkli pasta süsleri

Yapılışı: Yumurtayla şekeri çırpın. Sütü ve sıvıyağı ekleyin. En son un, kab tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Küçük kalıplara döküp 180 derecede pişirin. Onlar pişerken krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletin. Kekler soğuyunca krema torbası yardımıyla istediğiniz gibi süsleyin.
SUPANGLE


1 litre süt
1,5 su bar. Tozşeker
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 pk kakao (25 gr.)
80 gr. Bitter çikolata
Üzeri için: Hindistan cevizi, ceviz
Yapılışı: Çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Tencereye alıp karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başlayınca içine küp küp kırdığınız çikolatayı ekleyin.
Çikolata eriyince ocaktan alıp kaselere servis yapın. Buzdolabında soğutup üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.


MUHALLEBİLİ KADAYIF


Malzemeler:
250 gr. Tel kadayıf
2 yemek kaş. dolusu Tereyağ
3 yemek kaş. Tozşeker
1 su bar. Ceviz
Muhallebisi için: 1 lt. süt
1 su bar. Tozşeker
1 su bar. Un
1 pk. Vanilya
1 pk. Krem şanti
Yapılışı:
1.Kadayıfı ince ince doğrayalım. Bir tavaya tereyağını alalım. Erimeye başlayınca kadayıf ve şekeri ilave edelim. Biraz kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
2.Muhallebisi için krem şanti hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
3. Muhallebi ılıyınca içine krem şantiyi toz halinde katıp, mikserle çırpalım.

4.Kavurduğumuz kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama koyalım, üstüne muhallebinin hepsini döküp kalan kadayıfı da üstüne koyalım. Buzdolabında en az 2 saat bekletelim. Afiyet olsun.



NESKAFELİ PASTA


Malzemeler: 1,5 pk kakaolu petibör bisküvi
Islatmak için süt
Krema malzemesi: 3 su bar. Süt
3 yemek kaş tozşeker
4 tepeleme yem. kaş. Un
2 yem. kaş neskafe
1 pk krem şanti
Çikolata sosu: 1 pk. Hazır krema
2 pk. Bitter çikolata (80+80)

Krema malzemelerini krem şanti hariç karıştırıp pişirin. Soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Bisküvileri süte batırarak yapacağınız borcama dizin. 

Kremayı sürün üç katı bu şekilde tamamlayın. Çikolata sosu için kremayı ocakta kaynama derecesine getirin. İçine parçaladığınız bitter çikolatayı ilave edip karıştırın


 ve pastanın en üstüne dökün. Dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.


BONİBONLU KURABİYE


Malzemeler: 1 yumurta
80 gr. Sütlü çikolata
100 gr. Tereyağ
3/2 su bar. Şeker
1,5-2 su bar un
1 pk.vanilya
1pk. Kab tozu
1 çimdik tuz
Üzeri için: 1 kutu bonibon
1.Tereyağ ve çikolata benmari usulü eritilir (buharda)
2.Yumurta ve şeker mikserle 4-5 dk çırpılır
3.Erittiğiniz çikolata ve tereyağ eklenip çok az karıştırıldıktan sonra vanilya, kab tozu,tuz ve un eklenir. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar azar un ilave edilir.

4.Yuvarlayıp hafifçe üstüne bastırın ve bonibonları koyup 170 derece fırında pişirin.


ZEYTİNLİ-CEVİZLİ POĞAÇA

       
       Malzemeler:
1 pk. Yaşmaya
3 yk tozşeker
2 su bar. Süt
1 su bar. Sıvıyağ
1 tatlı kaş tuz
1 yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İç Malzemesi: Zeytin ezmesi ve ceviz
1-Yaş mayayı bir kaseye koyup üzerine ılık su ve 1 yk tozşeker ekleyin. Kabarması için kaloriferin üstüne koyabilirsiniz ya da sıcak bir ortamda bekletin.
2- Maya kabarınca yoğuracağınız kaba alın ve üstüne diğer malzemelerin hepsini (yumurta sarısı hariç) ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip cıvık bir hamur elde edin.
3- Hamuru mayalanması için 10-15 dakika dinlendirin.
4- Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp biraz açın, rondoda çektiğiniz zeytin ve cevizden kenarına koyup rulo yapın.





5- Yaptığınız ruloyla bir düğüm atın ya da kendi etrafında döndürüp gül şeklini verin. Tepside poğaçalarınızın mayalanmasını sağlayın 20-25 dk. üstüne yumurta sarısı sürün, isteğe göre de çörek otu serpip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.


PORTAKAL RÜYASI




Malzemeler: 1 litre süt
10 y.kaşığı şeker
10 y.k. irmik          
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 pk vanilya
Üzerine portakal jölesi için: 3 çay bardağı portakal suyu
3-4 y.k. şeker (isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz)
1.5 y.k. nişasta
Yarım portakal kabuğu rendesi


Yapılışı: Krema için bütün malzemeleri karıştırıp pişirin.

Jölesi için malzemeleri karıştırıp nişastanın erimesini sağlayın. Daha sonra ocağa alarak karıştırarak pişirin. Kaselere önce kremadan sonra da jöleden koyun. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Afiyet olsun.

KALBURABASTI



1 pk. Tereyağ
1 çay bar. Sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba kaş. Yoğurt
1 pk kab tozu
½ su bar. Ceviz
½ çay kaş tarçın
Aldığı kadar un (ortalama 4 su bar.)

Şerbeti için: 3 su bar. Şeker
3 su bar. Su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı: Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın, soğumaya bırakın.

Tereyağını eritip soğutun. Bütün malzemeyi ceviz dahil karıştırıp, yoğurun. Kalbur ya da süzgecin üzerinde şekil verin. 180 derecede pişirin. Sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.


Islak Kek


Malzemeler:  3 yumurta
1,5 su bar. Tozşeker
1 su bar. Sıvıyağ
3 y.k. kakao
1 su bar.süt
1 pk. Kabartma tozu
1 pk. vanilya
Aldığı kadar Un (kek kıvamında)
Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri çırpın.
2. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
3. Unu ve kabartma tozunu da katarak çırpın. Kare borcama dökün 180 derecede pişirin.
4. Fırından çıkar çıkmaz üstüne ayırdığınız karışımı döküp hindistan ceviziyle süsleyin.

Yalancı Tavuk Göğ

Malzemeler:
1litre süt
1 su barda
ğı şeker
1 su barda
ğı un
1pk vanilya
50 gr. tereya
ğ
Dr. oeutker pasta süsleri

Yağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca ateşten alın. İlk sıcaklığı çıkınca tereyağını koyup mikserle çırpın ve borcama yayın. Soğuyunca dikdörtgen şekilde kesip kıvırın. Ben bu aralar dr. outkerin süslerine taktım her şeyin üstüne onlardan koyuyorum çok tatlı oluyorlar. Afiyet olsun.




ATOM KURABİYE


Tarif sevgili arkadaşım Betül’den özel bir adı var mı bilmiyorum ama “Atom Kurabiye” adını ben yakıştırdım. İçi bol malzemeli üstüne birde pekmez geldiği için. Ne zaman yaptıysam çok beğenildi, sevildi. Eşim de bayılıyor bu kurabiye ye ben de



Malzemeler:
250gr. Tereyağı ya da margarin (ben tereyağı kullanıyorum)
2-3 yemek kaş pudra şekeri
1 çay bar. Yoğurt
1 çay bar. Sıvıyağ
1 yumurta sarısı akı üzerine
1 çay kaş karbonat
1 pk. Kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ Malzemesi:
4 elma, 5 kuru incir, 5 kuru kayısı, 1 çay bar kuru üzüm, 1 su bar. Tozşeker
Üzerine: pekmez
 Ceviz ya da fındık

1.Elmaları kabuğunu soyup rendeleyin. İncir , kayısı ve üzümü küçük küçük doğrayın ve toz şekerle birlikte pişirin.
2. kurabiye malzemelerini karıştırıp hamur haline getirin.
3. hamurdan bir parça alıp onu açın, içine malzemeden koyup kapatın.
4. kurabiyeleri önce yumurta akına sonra ceviz veya fındığa batırın.
5.170 derece fırında piştikten sonra sıcakken üzerlerine birer yemek kaşığı pekmez dökün.
AFİYET OLSUN


AŞURE


Malzemeler:
1kg.buğday   
 1 su bar. nohut
1 su bar fasulye 
 300 gr. İncir 
450 gr. kayısı   
350 gr. kuru üzüm
8 su bar. tozşeker   
 6-7 adet karanfil
Üzeri için: ceviz, fındık, tarçın, Hindistan cevizi



Akşamdan buğday yıkanıp bir taşım kaynatılır. Kapağını kapatıp sabaha kadar bekletilir. Kuru fasulye ve nohut akşamdan ıslatılır. Ayrı ayrı pişene kadar haşlanır. Kayısı ve incir küçük küçük doğranır. Haşlanan buğday,fasulye, nohut, kayısı, incir ve üzüm suyu koyulaşana kadar kaynatılır. Pişmesine yakın tozşeker konur. 10 dakika daha kaynatıp kapatılır. Sıcakken kaselere konup soğuyunca üzeri süslenir. Afiyet olsun 

             Bahçıvan Kurabiyesi
Malzemeler: 2 yumurta
150 gr. Yumuşak margarin/tereyağ
1 su bar. Kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bar. Un
1 pk kab. Tozu
5 adet yeşil soğan
1 havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu

sağdaki kurabiyemiz :)

Yapılışı: 1 yumurta ve 1 yumurta akını, tereyağ tuz ve kaşar rendesini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. İnce doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu ve rendelenmiş havucu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru açıp kurabiye kalıpları ile kesin. Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürün ve 175 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.


Tavsiye: Ben kalıpla yaptım ama bence yuvarlanıp yapılsa daha güzel oluyor birkaç tane de öyle yapmıştım.


Kolay Pizza



Malzemeler: 100 gr. Sucuk

200 gr. Beyaz peynir

1 su bar. Rendelenmiş kaşar

1 domates

1 yumurta

8-10 dilim ekmek

Sıvıyağ



Yapılışı: Beyaz peyniri büyük bir kâsede çatalla ezin. Üstüne yumurtayı kırın, küp küp doğranmış sucuk ve domatesleri ekleyip sıvıyağla karıştırın. Bayat ekmekleri (taze de olabilir) tepsiye dizin. Karışımdan her dilime eşit miktarda koyun. En son üzerine kaşar rendesini koyup fırının ızgara bölümünde üstü kızarana kadar pişirin. 170-180 derecede.
Afiyet olsun. Biz eşimle çok seviyoruz bunu, haftasonu kahvaltılarımızın vazgeçilmezi.


Çıtır Kasede Patlıcan Salatası



Hamuru için malzemeler;
1 yumurta
½ çay bar. Sıvıyağ
1 yemek kaş. Tereyağ
1 yem. .kş. yoğurt
1 tatlı kş. Çörek otu
1 tatlı kş. Pulbiber
1 tatlı kaş. Kekik
1 çay kaş. Karbonatı birkaç damla limon suyuyla kabartın
Aldığı kadar un




Salata için: Közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber, haşlanmış patates ve havuç hepsi küp küp doğranacak. Yoğurt, mayonez ve sarımsak.

Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırıp parçalar alın ve biraz açın. Açtığınız parçaları ısıya dayanıklı kaseye, ya da silikon muffin kalıplarına koyup pişirin. Kaseleri ters çevirip hamuru kapatmalısınız.



 Pişince içine hazırladığınız salata karışımından koyup servis yapın. Salata da hangi sebzeyi daha çok seviyorsanız ona ağırlık verebilirsiniz.
                                                            ELMALI TURTA



Malzemeler:
½ pk margarin veya tereyağ
½ su bar. Sıvıyağ
1 fincan süt
1 pk kabartma tozu
Un
İç malzemesi:
3 elma
1 su bar. tozşeker
½ su bar. Ceviz
1 tatlı kaş.tarçın
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı: Öncelikle elmaları rendeleyip, şeker ve tarçınla pişirin. Piştikten sonra içine cevizi ilave edip karıştırın. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun. Un aldığı kadar, kurabiye hamuru kıvamında olacak. Hamurun  3’te birini ayırıp  buzlukta donması için bırakın. Kalan hamuru merdane yardımıyla açın ve pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın ve yerleştirin. Üstüne malzemenin tamamını yayın.


 Buzlukta sertleşmiş olan parçayı en üste rendeleyin.



 180 dereceli fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri döküp servis yapın.

Muzlu Rulo Pasta


1 pk. Dr. Oetker Sade kek karışımı

4 yumurta
2 su bar. Şeker
1 su bar. Süt
125 gr. Margarin
½ su bar. Sıvıyağ
1 pk. Vanilya
2 muz
Kreması için: 2 pk. Crem ole
2,5+2,5 su bar. Süt

Keki tarife göre hazırlayın. Mini fırın tepsisiyle iki tane çıkıyor. Büyük fırın tepsisinde yapacaksınız bir büyük rulo pasta çıkar.


 Kekler pişince hafif nemli bir yere alıp, yağlı kağıttan kolayca ayrılmasını sağlayın. Diğer tarafta kremayı hazırlayın. Kekin üzerine sürün ve bir muzu yerleştirin.



 Rulo yapıp sarın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder