Ana Yemekler


Güveçte Tas Kebabı


Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı et
1 soğan
3 patlıcan
 2 patates
1 domates
3-4 sivri biber
1 su bar. Kaşar rendesi
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
1.Önce eti bir tencerede suyunu salıp çekene kadar iyice pişiriyoruz. Eğer pişmezse üzerine su ilave edip de pişirebilirsiniz. Dilerseniz düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz. Et pişince soğanı yemeklik doğrayıp etle beraber kavurun.
2.Patates ve patlıcanları küp küp doğrayıp, kızartın.
3.Güvecin içine önce eti, sonra sebzeleri koyun. Üzerine bir kase suyla karıştırdığınız salçayı eşit olarak dökün.
4. Dilimlenmiş domates, biberi de en üstüne koyup 200 derece fırında pişirin. Çıkarmaya yakın kaşarlarını koyun. Afiyet Olsun










PERDE PİLAVI (5-6 KİŞİLİK)




HAMURU için:
100 gr. Tereyağ (erimiş)
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz2,5-3 su bar. Un
PİLAV için:
Haşlanmış ½ kg kuşbaşı et
3 su bar. Pirinç
100 gr. Tereyağ
2 yemek kaş kuş üzümü
1 su bar. Soyulmuş badem (haşlayıp soy)
2 yemek kaş çam fıstığı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.Hamur yoğurulduktan sonra küçük parçası üzerine kapanmak üzere ayırın. Sonrasında oklavayla açın.
2.Borcamın içini bolca tereyağıyla yağlayıp bademleri dizin.
3.Hamuru bademlerin üstüne serin.
4. Pilav için tereyağıyla üzüm ve fıstığı biraz kavurun
5. Suyunu ilave edin su kaynayınca piriçleri içine atın ve kısık ateşte pişirin.
6. Pilav biraz dinlendikten sonra yarısını borcama koyun ve arasına haşlanmış eti yayın.
7. Kalan pilavı da üzerine ekleyip ayırdığınız hamuru üzerine kapatın
8. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, büyükçe bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.

İlk kez yaptım ve iki kişi olduğumuzdan bu ölçülerin yarısını kullandım. Nefis oldu. Mutlaka deneyin 
Kuru Patlıcan Dolması





Malzemeler:
2 su bar.pirinç
2 orta boy soğan
1/2 yemek kaş. biber salçası
1 yem. kaş domates salçası (dolu)
1 su bar. zeytinyağı
25-30 tane kuru patlıcan/biber
Limon tuzu

Kuru patlıcan ve biberleri kaynayan suya atıp 10-15 dk haşlayın. sudan alınca soğuk suya koyup suyunu değiştirerek acısının, siyah suyunun iyice çıkmasını sağlayın. soğanları ince doğrayıp yağda kavurun sonra salçaları ekleyin. yıkadığınız pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin. kavrulunca üzerine biraz su koyup pişirin ve limon tuzunu ekleyin. limon tuzunun oranı sizin ekşiyi sevmenize bağlı olarak değişir. ben bir yemek kaşığı kadar koydum yine de daha ekşi olmasını isterdim :) patlıcanların içini doldurup, yatay bir şekilde birinin ağız kısmı, diğerinin arka kısmına gelecek şekilde dizip, üzerine su koyun. En son üzerine tabak koyup kısık ateşte pişirin.




                                            Yağ Mantısı 5-6 kişilik



Malzemeler:
Yarım paket ½ yaşmaya
7-8 su bar. un
1 yemek kaş. Tahin
2 yemek kaş. Sıvıyağ
1 tatlı kaş. Tozşeker
2-3 su bar. Ilık su
Tuz
İçine: 300gr. Kıyma      
1 ortaboy soğan, kimyon, karabiber, reyhan


Üstüne: Sarımsaklı yoğurt ve salça
Yapılışı: Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın ve mayayı burda ılık suyla eritin. Eridikten sonra kalan malzemeleri ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı. En önemli özelliği bu. ele yapışmayacak kıvamda aşağıdaki gibi

Sonra hamuru oklavayla istediğiniz büyüklükte açın. Açtığınız hamurun yarısına çay bardağıyla izler yapıp iç harcı ortalarına koyun. Kalan yarısını üzerine kapatıp yine çay bardağıyla hamuru bu sefer kesin. Kızgın yağda kızartın.



 Kızarınca üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş salçayla servis yapın. AFİYET OLSUN J


Fellah Köfte


Malzemeler:
2 su bar. İnce bulgur
1 yumurta
2 yemek kaş. un
Baharatlar nane, pulbiber
Bir kase sarımsaklı yoğurt
2-3 yemek kaş. Salça, sıvıyağ
Yapılışı:
Bulguru üstünü geçmeyecek kadar kaynamış suyla ıslatın. Bulgur şişip kabarınca diğer malzemeleri katıp yoğurun. Fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın ortasına hafif bastırın. 


Unlanmış tepsiye dizin. Kaynayan suyun içine atıp pişirin. 


Sudan alınca üzerine yoğurdu ve yağda kavurduğunuz salçayı üzerine dökün.


Kayseri Mantısı (4-5 kişilik)


2 su bar. Un                                        
1 yumurta
½ yemek kaş. Tuz
Ilık su
Bütün malzemeler iyice  yoğrulur. Hatta mümkünse bir poşete konulup çiğnenir.


 Mantının püf noktası sert bir hamur olması.
İç Malzemesi: 100 gr. Kıyma, 1 kuru soğan (rendelenir), 1’er çay kaş. kırmızıbiber, kimyon, karabiber ve reyhan eklenip karıştırılır.

Hamur pezilere ayrılıp açılır ve küçük kareler halinde kesilir.

 Kıyması konulup kapatılır. 


Sizler için kapatılış şeklini videoya bile çektim J


Kaynar suya atıp pişirin. Salça ve sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun


2 yorum:

  1. perde pilavınız nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
    bu siteye katılın eklentiniz çalışmıyor, isterseniz o eklentiyi yeniden kurun.
    blogunuza, tanıtımı için blogumda sayfa ayırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. bloğunuz da bana yer verdiğiniz için ayrıca çook teşekkür ederim :)) eklentinin çalışmadığını bilmiyordum söylediğiniz iyi oldu. aslında blogda yeni olduğum için çok fazla bilmiyorum ayrıntısını da belki bana yardımcı olabilirsiniz :(

      Sil