9 Haziran 2016 Perşembe

Çilek Soslu İrmik Tatlısı


Ramazanda hafif tatlı isteyenler için çok uygun bir tarif. Ben bunu Ramazandan bir hafta önce bebek görmesine gelen çok sevdiğim arkadaşım Rüveyda ve eşi için yapmıştım. Oğulları Asımcığı ananesine bıraktıklarından kısa süreli oturdular, yine sohbetine doyamadım doğrusu. Kafalarımız çok uyuşsa da bir türlü sık görüşmeyi başaramadık. Senede bir ya da iki kere ancak görüşebiliyoruz. Bunda evlerimizin uzak olmasının da etkisi var tabi. Olsun görüşemesek de gönüller bir J
1 litre süt
6 yk. İrmik
10 yk tozşeker (çok şekerli olmasın derseniz 8 koyabilirsiniz)
1 çay bar. Hindistan cevizi
1 pk vanilya
12 tane kakaolu petibör bisküvi
Sos için: 1 su bar. Çilek reçeli
1 yk nişasta
1 çay bar. Su                                                 
Üzerine çilek
Yapılışı: Süt, irmik ve tozşekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca Hindistan cevizi ve vanilya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Islattığınız orta boy dikdörtgen borcama karışımın yarısını dökün. Kakaolu bisküvileri dizip kalan karışımı da üzerine dökün.

Sos için nişastayla az suyu karıştırıp erimesini sağlayın. Kalan suyu ve reçeli ilave edip pişirin. İrmiğin üzerine döküp buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yaparken çilekle süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder