20 Temmuz 2015 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf


Malzemeler:
250 gr. Tel kadayıf
2 yemek kaş. dolusu Tereyağ
3 yemek kaş. Tozşeker
1 su bar. Ceviz

Muhallebisi için: 1 lt. süt
1 su bar. Tozşeker
1 su bar. Un
1 pk. Vanilya
1 pk. Krem şanti

Yapılışı:
1.Kadayıfı ince ince doğrayalım. Bir tavaya tereyağını alalım. Erimeye başlayınca kadayıf ve şekeri ilave edelim. Biraz kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
2.Muhallebisi için krem şanti hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
3. Muhallebi ılıyınca içine krem şantiyi toz halinde katıp, mikserle çırpalım.

4.Kavurduğumuz kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama koyalım, üstüne muhallebinin hepsini döküp kalan kadayıfı da üstüne koyalım. Buzdolabında en az 2 saat bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder