11 Ağustos 2015 Salı

EKLER PASTA


EKLER PASTA (50 adet)

Dayımlar gelirken yaptığım ekler pasta çok beğenildi ve aynı gün içinde tüketildi J nefis bir tat, mutlaka denemelisiniz. Biraz zahmetli olsa da uğraştığınıza değiyor.
Hamuru İçin: 200 gr. Tereyağ
2 su bar. Su
2 su bar. Un
1 yemek k. Şeker
1 fiske tuz
6 yumurta
Kreması İçin: 1 lt süt
7 yk un
14 yk şeker
1 yk nişasta
1 pk krem şanti
1 su bar. Süt
Çikolata Sos: 1 pk krema
2 pk bitter çikolata (160gr)
Yapılışı: 1.Hamuru için tereyağ ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca un, tuz, şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Hamur ılıyınca yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Hamuru krema torbasına koyup uzun bir şekilde tepsiye sıkın 170 derece fırında pişirin.




 2. Krem şanti ve 1 bardak sütü çırpın. Krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Krema soğuyunca krem şantiyi katıp ikisini çırpın.
3.Pişen eklerleri uzunlamasına ikiye kesip arasına kremayı sıkın.




4.Çikolata sosu için hazır kremayı ocakta kaynama noktasına getirin, bu esnada bitteri içine ekleyip ocaktan alın. Karıştırarak erimesini sağlayın ve eklerinizin üzerine sürün. Afiyet Olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder