2 Nisan 2016 Cumartesi

NEFİS Tavuk Göğsü


Yıllardır aradığım tavuk göğsü kıvamı işte budur. nefis bir tarif işte buyrun :)
Malzemeler: 1 litre süt
2 fincan un
3 fincan şeker
1 yumurta sarısı
1pk vanilya
1 çay bar. Hindistan cevizi
1 pk krem şanti
100 gr tereyağ
Dışı için: 1 pk kakaolu petibör bisküvi
Yapılışı: 1.Tereyağını eritin unu yağla kavurun, sütü ilave edin.
2.Şekeri de ilave edip sürekli karıştırın.
3. Pişmeye yakın vanilya ve yumurta sarısını ilave edin.
4. Soğuyunca krem şanti ve Hindistan cevizini koyup mikserle çırpın.

5. Bisküviyi rondoda un haline getirin ve tepsiye yayın. Üzerine kremayı yayın. Buzdolabında bekletin. Dikdörtgen şeklinde dilimleyip ikiye katlayarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder