31 Mart 2015 Salı

MUCİZE


A City’e sinema yapılmış ve haftaiçi 9 tl imiş.


 Biz de eşimle “Mucize” filmine gittik. Tabi bu yazı baya geç oldu gidiş tarihimize göre, ilk vizyona girdiğinde gitmiştik. Haftaiçi olunca ve geç bir seansa gidince üç-beş kişi izledik filmi. Gitmeden dedim ki Mahsun yine ağlatır. Öyle de oldu gerçekten. Egeli bir öğretmenin zorunlu görev olarak doğunun bir köyüne atanmasını anlatıyor.  


Fakat gittiği köyde okul yok. İşe okul yapmakla başlayan öğretmen köylülerin gönlünü kazanıyor. Bütün çocuklara okuma yazma öğretirken engelli olan Aziz’e de öğretiyor. Aziz konuşamayan, yürümesinde problem olan, evlilik çağına gelmiş bir delikanlı fakat özellikle çocukların dalga ve eğlence konusu olmuş. 


Ama  öğretmenin sevgisi, ilgisi ve sabrıyla o da ilerleme kaydetti ve konuşmayı öğrenemese de  yazmayı öğrendi.  Abileri sırayla evlenen Aziz’in de evlenme hayalleri vardır ve ona öyle güzel bir gelin eş olur ki herkes hayranlıkla bakar. 


Köydekiler rahat vermezler bu çifte, alayları devam eder. Aziz ve eşi bu olanlara dayanamayıp terk ederler köyü. Aynı zamanda da öğretmenin bir yıllık görev süresi dolmuştur. Filmin sonunda ise bir mucize gerçekleşiyor ki insanı gözyaşlarına boğuyor. Onu da söylemeyeyim siz izleyin J Bir öğretmen olarak kendimi bulduğum, engelli birinin sevgiyle nasıl iyileştirileceğini gördüğüm bir güzel bir filmdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder