14 Nisan 2015 Salı

Doğum Günü Sofrası

Eşimin doğum günü hazırlıkları günler öncesinden zihnimde başlasa da pasta yapımı bir gün önce başladı J yaş pastanın güzel olmasının sıırı da bir gece dolapta beklemesi bence. Çünkü o zaman kek, kremayla ıslanıyor ve yumuşacık oluyor. Önce soframı paylaşayım sizlerle dah sonra da pasta yapımının ayrıntılarını




Pasta için gerekli malzemeler:
Kek için: 3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
½ çay bar. Sıvıyağ
½ çay bar. Su
3 fincan un
½ pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Kreması: 1 pk vanilyalı krem ole+1pk krem şanti
2,5 su bar. Süt
Ganaj: 1 kutu krema
200 gr. Biter çikolata
Üzerine: 8-10 çilek ve 2 muz bir de kalp şeklinde kalıp tabi J



Yapılışı:
1.Krema malzemelerini çırpıp buzdolabına koyun. Daha sonra kek için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ-suyu koyup çırpmaya devam edin. Son olarak da un-kab tozu ve vanilyayı da ekleyip 180 derecede pişirin.
2.Keki ortadan ikiye ayırın. Kremayı sürüp dilimlediğiniz muzları üzerine yerleştirin. Diğer parçayı kapatıp kalan kremayı da sürün.




3. Ganaj için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. İçine kırdığınız bitterleri ekleyip karıştırın. Çilekleri ganaja batırın. Kalanını pastanın üzerine dökün ve buzdolabında bir gece bekletin.



4. Servis yapacağınız zaman üzerine çilekleri, yanlara da muzları koyun. Afiyet olsun J


Aynı kalp kalıbını poğaça yapımında da kullandım. Annem o gün whatsaptan bir poğaça resmi yollamış kalp şeklinde, kendileri şekil vermişler. Ben de onu yapamam dedim, annem de kalıba koy dedi. Poğaçalarımı tepsiye koyacak şekilde yaptım ve yan yana kalıba dizdim. Sonuç kalp şeklinde poğaça oldu J




Soframda ayrıca közlenmiş kırmızı biber salatası, su böreği (Bartın’dan) ve çöp şişe geçirilip çikolataya bulanmış muz ve çilekler vardı. Pastanın altında kullandığım amerikan servis ve peçeteler ikea’dan, yemek takımların ise bernardo’dan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder