11 Kasım 2013 Pazartesi


PERDE PİLAVI (5-6 kişilik)
HAMURU için:
100 gr. Tereyağ (erimiş)
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz2,5-3 su bar. Un
PİLAV için:
Haşlanmış ½ kg kuşbaşı et
3 su bar. Pirinç
100 gr. Tereyağ
2 yemek kaş kuş üzümü
1 su bar. Soyulmuş badem (haşlayıp soy)
2 yemek kaş çam fıstığı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.Hamur yoğurulduktan sonra küçük parçası üzerine kapanmak üzere ayırın. Sonrasında oklavayla açın.
2.Borcamın içini bolca tereyağıyla yağlayıp bademleri dizin.
3.Hamuru bademlerin üstüne serin.
4. Pilav için tereyağıyla üzüm ve fıstığı biraz kavurun
5. Suyunu ilave edin su kaynayınca piriçleri içine atın ve kısık ateşte pişirin.
6. Pilav biraz dinlendikten sonra yarısını borcama koyun ve arasına haşlanmış eti yayın.
7. Kalan pilavı da üzerine ekleyip ayırdığınız hamuru üzerine kapatın
8. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, büyükçe bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.

İlk kez yaptım ve iki kişi olduğumuzdan bu ölçülerin yarısını kullandım. Nefis oldu. Mutlaka deneyin derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder