PERDE
PİLAVI (5-6 kişilik)
HAMURU
için:
100 gr. Tereyağ (erimiş)
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz2,5-3 su
bar. Un
PİLAV
için:
Haşlanmış ½ kg kuşbaşı et
3 su bar. Pirinç
100 gr. Tereyağ
2 yemek kaş kuş üzümü
1 su bar. Soyulmuş badem
(haşlayıp soy)
2 yemek kaş çam fıstığı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.Hamur yoğurulduktan
sonra küçük parçası üzerine kapanmak üzere ayırın. Sonrasında oklavayla açın.
2.Borcamın içini bolca
tereyağıyla yağlayıp bademleri dizin.
3.Hamuru bademlerin üstüne
serin.
4. Pilav için tereyağıyla
üzüm ve fıstığı biraz kavurun
5. Suyunu ilave edin su
kaynayınca piriçleri içine atın ve kısık ateşte pişirin.
6. Pilav biraz
dinlendikten sonra yarısını borcama koyun ve arasına haşlanmış eti yayın.
7. Kalan pilavı da üzerine
ekleyip ayırdığınız hamuru üzerine kapatın
8.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, büyükçe bir servis tabağına
ters çevirip servis yapın.
İlk kez yaptım ve iki kişi
olduğumuzdan bu ölçülerin yarısını kullandım. Nefis oldu. Mutlaka deneyin
derim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder