12 Şubat 2014 Çarşamba

İ.H.H.

          
       “Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.” Hadis-i şerif
        Okumayı yazmayı öğrendiğim yaşlarda, evimizde televizyonun üstünde kartondan bir kumbara dururdu. Üzerinde; elinde ekmek olan bir çocuk vardı ve kumbaranın üstünde “Bosna için her gün bir ekmek” yazılıydı.  O zaman tanıdım ben İHH’yı. Anlamını bilmiyordum ama; onun paralarımızı Bosnadaki çocuklara ulaştıracağını biliyordum. Ben büyüdükçe İHH’nın iyilik halkası da büyüdü. Dünyanın 135 ülkesine yayıldı. Nerde bir zulüm varsa bir mazlum ağlıyorsa İHH oradaydı. Adını hiç duymadığım, haritalarda kimsenin gözüne çarpmayan ülkelerin adını ben ondan öğrendim.  Ruanda, Zimbabve, Burkino Faso, Patani, Arakan ve daha birçok ülke, yardıma muhtaç insanlar.
        Bitmek tükenmek bilmeyen Suriye, Filistin katliamlarını gördükçe ekranlarımızda içimiz yandı. 


Elimizden ne gelir duadan başka derken elimizden tuttu İHH ve yardımlarımızı ulaştırdı kardeşlerimize, biraz da olsa yüreğimize su serpildi bir şeyler yapabiliyoruz diye. 


Yetimlerin yüzünü güldürdük, başlarını okşadık. 

Doktor görmeyen diyarlarda beş yaşına gelmeden kör olmuş çocuklara ışık olduk katarakt ameliyatlarıyla. 


Çöle dönmüş topraklarda, açlıktan kırılan insanlara su kuyusu olduk. 

Bütün dünyanın kapadığı Gazze yollarına geçit olduk Mavi Marmara’yla.


 Evini, barkını afetlerde kaybedenlere ev olduk, çatı olduk üzerlerine. Boğazından et geçmemiş kardeşlerimizle kurbanlarımızı paylaştık. Bayram sevincini beraber tattık. 

Müslüman olmuş ama ibadet edecek yeri olmayanlara cami olduk, mescid olduk ve daha nice güzellikler, iyi işler ve hayır duaları.


        Bir kardeşimizin yüzünü güldürebilmek, onun sıkıntısını giderebilmek ne güzel şey! Bu yüzden her zaman yanındayım, destekçinim, bağışçınım sevgili İHH. Bunu kuranlardan, bu faaliyetleri yürütenlerden Allah razı olsun.

Unutmayın ki dünya döndükçe zulümler devam edecek, kötülükler var olacak ama iyiler ve iyilikler de daim olacak!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder