26 Mayıs 2014 Pazartesi

BONİBONLU KURABİYE


Malzemeler: 1 yumurta
80 gr. Sütlü çikolata
100 gr. Tereyağ
3/2 su bar. Şeker
1,5-2 su bar un
1 pk.vanilya
1pk. Kab tozu
1 çimdik tuz
Üzeri için: 1 kutu bonibon
1.Tereyağ ve çikolata benmari usulü eritilir (buharda)
2.Yumurta ve şeker mikserle 4-5 dk çırpılır
3.Erittiğiniz çikolata ve tereyağ eklenip çok az karıştırıldıktan sonra vanilya, kab tozu,tuz ve un eklenir. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar azar un ilave edilir.
4.Yuvarlayıp hafifçe üstüne bastırın ve bonibonları koyup 170 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder