20 Ekim 2015 Salı

Kıbrıs Tatlısı

Teyzemler hafta sonu için Ankara'ya geldiler. Ben de yemek sonrası çayla beraber yenilmesi için bu tatlıyı denedim çok güzel oldu. Öyle şerbetli, kremalı olduğuna bakmayın çok hafif nefis bir tatlı. Mutlaka deneyin :) bu ölçüler büyük dikdörtgen borcam için.


Malzemeler: 4 yumurta
½ su bar. tozşeker
1 su bar. galeta unu
1 su bar. ceviz içi (ince çekilmiş)
1 su bar. Hindistan cevizi
½ su bar. sıvıyağ
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Şerbet: 2 su bar. su
2 su bar. şeker
Birkaç damla limon suyu
Krema: ½ su bar. tozşeker
2 çorba kaş. Mısır nişastası
2 çr. Kaş. Un
4 su bar.süt
1 pk hazır krema
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı: 1. Kek için şeker ve yumurtaları çırpın. Diğer kek malzemelerini katıp çırpmaya devam edin. Normal kekten daha koyu  kıvamlı olacaktır korkmayın.
2. 170 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini bir bıçak ya da kürdan batırıp test edin
3. Kek pişerken şerbet malzemelerini kaynatın. Sadece 5 dakika fazla kaynatmayın. Keki fırından çıkarıp ılıyınca yine ılık olan şerbeti üzerine dökün

4. Krema malzemelerini hazır krema hariç pişirin. Ilıyınca içine kremayı da ekleyip mikserle çırpın. Şerbetli kekin üzerine dökün ve buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder