13 Ekim 2015 Salı

Zeytinli Açma

ZEYTİNLİ AÇMA



Malzemeler: 1 pk yaşmaya
1 su bar sıvıyağ
2 su bar ılık süt
1 su bar ılık su
3 yk toz şeker
1 tatlı kaş  tuz
2 yumurta (sarıları üzerine)
100 gr. Tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
Aldığı kadar un
Zeytin ve ceviz
Yapılışı: Öncelikle bir kaseye yaş mayayı koyun üzerine bir kaşık tozşeker ve ılık suyu ekleyin ve kabarmasını bekleyin.


Tereyağ hariç diğer malzemelerin hepsini ekleyip hamuru yoğurun. Yaklaşık olarak 6-7 su bardağı un alıyor. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Yarım saat dinlendirin.
Hamurdan büyük bir parça alıp oklavayla açın. Açtığınız hamura iyice yumuşamış olan tereyağını sürün.
Daha sonra 8 eşit parçaya bölün ve her birine iç malzemeden koyup rulo yapın. İsterseniz daha farklı şekillerde yapabilirsiniz.


Hamura şekil verdikten sonra yarım saat daha tepside mayalandırın.


 Üzerine yumurta sarılarını sürüp isteğe göre çörek otu ve susam koyun. 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder