6 Ekim 2015 Salı

Trileçe


TRİLEÇE
Malzemeler: 5 yumurta
1,5 su bar. şeker
1 çay bar. sıvıyağ
1 çay bar. süt
2 su bar. un
½ su bar. irmik
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Şerbet: 2 pk. Hazır krema
1 su bar. şeker
3 su bar. süt
Üzerine : Hazır karamel sos
Yapılışı: Yumurta akları ve sarılarını ayırın. Aklarıyla şekeri çırpın. Sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Sarılarını aklara katıp yavaşça karıştırın.
Diğer malzemelerini de ekleyip kaşıkla karıştırın. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökün. 170 derece fırında pişirin.

Kek soğuyunca üzerine çatal ya da kürdanla delikler açın. Şerbet malzemelerini karıştırıp, şeker eriyene kadar ısıtın. Kaynatmadan ılık bir şekilde bırakın. Kekin üzerine dökün. Daha sonra da karamel sosu üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder