3 Ekim 2013 Perşembe

SONBAHAR...


Hoş geldin SONBAHAR

Sonbahar bugünlerde, getirdiği soğuk havayla geldiğini iyice hissettirmeye başladı. Kışın geleceğini haber veriyor bize sonbahar. Hep hüzün mevsimi olarak bilinir zira ağaçlar sararıp solar yapraklarını döker. Tüm kainat sarı, kırmızı, kahverengiye bürünür. Kışa hazırlık mevsimidir sonbahar aslında.  Daha fazla işin ve emeğin harcandığı; unun, bulgurun, odunun, kömürün tedarik telaşının yaşandığı bir süreçtir. Mesela bizim oralarda mis gibi tarhanalar yapılır ki kışın sıcacık çorbasını içelim. Kuru yufkalar yapılır, turşular, reçeller, konserveler zira kışın bütün tabiat ölür adeta işte o zamanda bu hazırlıklarımız yetişir imdadımıza.

Bu mevsimlerin sırayla meydana gelmesi Rabbimizin bir nimeti. Düşünsenize bir yaz aylarından, o sıcak günlerden aniden kış mevsimine geçtiğimizi. İnsanlar hatta bütün canlılar buna uyum sağlayamazlardı. Bitkiler ağaçlar solup dökülüyor derin bir uykuya dalıyorlar ama bu da seneye daha güzel meyveler sebzeler verebilmek yine insanlığa hizmet edebilmek için muhakkak.

Hepsini bir düzene koymuş Rabbim. Yunus suresinde de belirttiği gibi O, güneşi bir ışık (kaynağı), ayı da (geceleyin) bir aydınlık (kaynağı) kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona menziller takdir edendir. Allah, bunları (boş yere değil) ancak gerçek ile (hikmeti gereğince) yaratmıştır. O, âyetlerini, bilen bir topluma ayrı ayrı açıklamaktadır.”

İşte bu yüzden her mevsim güzeldir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder