24 Aralık 2013 Salı

Kayseri Mutfağı

Yağ Mantısı 5-6 Kişilik
Malzemeler:

Hamuru için:Yarım paket ½ yaşmaya
7-8 su bar. un
1 yemek kaş. Tahin
2 yemek kaş. Sıvıyağ
1 tatlı kaş. Tozşeker
2-3 su bar. Ilık su
Tuz

İçine: 300gr. Kıyma      
1 ortaboy soğan, kimyon, karabiber, reyhan

Üstüne: Sarımsaklı yoğurt ve salça

Yapılışı: Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın ve mayayı burda ılık suyla eritin. Eridikten sonra kalan malzemeleri ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı. En önemli özelliği bu. Tarifteki su miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz bu kıvamı tutturmak için. Kıvamı göstermek adına bu fotoyu koydum ele yapışmayacak.




Sonra hamuru oklavayla istediğiniz büyüklükte açın. Açtığınız hamurun yarısına çay bardağıyla izler yapıp iç harcı ortalarına koyun. Kalan yarısını üzerine kapatıp yine çay bardağıyla hamuru bu sefer kesin. Kızgın yağda kızartın. 


Kızarınca üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş salçayla servis yapın. 



AFİYET OLSUN J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder