21 Nisan 2014 Pazartesi

Geç Kalan Doğumgünü

Eşimin doğumgünü 10 nisandı. Ben evde olmayınca pasta yapıp kutlamak da gecikti tabi. Haftasonu cumartesi sıvadım kolları işe giriştim. Sadece pasta yapmak değildi amacım; sofrayı donatmaktı ve aslında pazar günü kutlamaktı. Benim pasta yaptığımı görünce illa bu akşam çayla yiyelim pastayı,başka birşey yapmana gerek yok diye tutturdu. Öyle olunca benim bütün planlarım alt-üst oldu, yapmak istediklerimi de tam yapamadım. Bir de üstüne aniden karın ağrısı, mide bulantısı eklenince üç çeşitle yetinmek zorunda kaldık. Sofradan bir kare:



Pastamın tarifi



Krokanlı Şeker Hamurlu Pasta
Keki için: 3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
½ kahve fincanı su
½ k. Fincanı sıvıyağ
1pk. Kab. Tozu
50 gr. Kakao
Krokan için: 1 su bar. Şeker
1su bar. Fındık-ceviz karışımı
3-4 damla limon suyu
Kreması için: 3 su bar. Süt
2 çay bar. Tozşeker
1 çay bar. Un
1 yumurta sarısı
1 pk. Vanilya
Üstü için: 200 gr. Beyaz şeker hamuru
200 gr. pembe şeker hamuru
1.Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek için yumurtayla şekeri çırpın. Sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpın ve yağlanmış tepsiye döküp, fırında pişirin.
2. Krema için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin.
3. Krokan için şeker ve fındık-cevizi bir tavaya koyup kısık ateşte eritin. Şeker eriyip kahverengi renk alınca limon damlatıp altını kapatın. Yağlı kağıdın üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca parçalayın. Yapım aşamaları aşağıda





4.Kek pişince enine iki parçaya ayırın, biraz sütle ıslatın. Kremayı sürün ve krokanı ekleyin. Kekin üst parçasını kapatıp kalan kremayı da üzerine sürün. Daha sonra şeker hamurunu açıp üstünü kaplayın. Diğer renkle istediğiniz şekilleri verip üzerine suyla ıslatıp yapıştırın. Afiyet olsun. Ben worddwn çıkardığım harflerle yaptım kalıbım yoktu ama zor oldu. Bu arada ben pastayı aslında kırmızı beyaz düşünüyordum ama o renkleri bulamadığımdan biraz kız pastası gibi oldu :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder