Malzemeler:
½ pk margarin veya tereyağ
½ su bar. Sıvıyağ
1 fincan süt
1 pk kabartma tozu
Un
İç malzemesi:
3 elma
1 su bar. tozşeker
½ su bar. Ceviz
1 tatlı kaş.tarçın
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı: Öncelikle elmaları rendeleyip, şeker
ve tarçınla pişirin. Piştikten sonra içine cevizi ilave edip karıştırın. Hamur malzemelerinin
hepsini karıştırıp yoğurun. Un aldığı kadar, kurabiye hamuru kıvamında olacak. Hamurun
3’te birini ayırıp buzlukta donması için bırakın. Kalan hamuru
merdane yardımıyla açın ve pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın ve yerleştirin.
Üstüne malzemenin tamamını yayın. Buzlukta sertleşmiş olan parçayı en üste
rendeleyin.
180 dereceli fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri döküp servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder