17 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Turta

Bu tarifi sürekli yapıyorum ve başta eşim olmak üzere yiyenler çok beğeniyor. Siz de mutlaka denerseniz pişman olmazsınız :)

Malzemeler:
½ pk margarin veya tereyağ
½ su bar. Sıvıyağ
1 fincan süt
1 pk kabartma tozu
Un
İç malzemesi:
3 elma
1 su bar. tozşeker
½ su bar. Ceviz
1 tatlı kaş.tarçın
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı: Öncelikle elmaları rendeleyip, şeker ve tarçınla pişirin. Piştikten sonra içine cevizi ilave edip karıştırın. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun. Un aldığı kadar, kurabiye hamuru kıvamında olacak. Hamurun  3’te birini ayırıp  buzlukta donması için bırakın. Kalan hamuru merdane yardımıyla açın ve pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın ve yerleştirin. 


Üstüne malzemenin tamamını yayın. Buzlukta sertleşmiş olan parçayı en üste rendeleyin.


 180 dereceli fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri döküp servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder