9 Mart 2014 Pazar

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması


Malzemeler:
2 su bar.pirinç
2 orta boy soğan
1/2 yemek kaş. biber salçası
1 yem. kaş domates salçası (dolu)
1 su bar. zeytinyağı
25-30 tane kuru patlıcan/biber
Limon tuzu

Kuru patlıcan ve biberleri kaynayan suya atıp 10-15 dk haşlayın. sudan alınca soğuk suya koyup suyunu değiştirerek acısının, siyah suyunun iyice çıkmasını sağlayın. soğanları ince doğrayıp yağda kavurun sonra salçaları ekleyin. yıkadığınız pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin. kavrulunca üzerine biraz su koyup pişirin ve limon tuzunu ekleyin. limon tuzunun oranı sizin ekşiyi sevmenize bağlı olarak değişir. ben bir yemek kaşığı kadar koydum yine de daha ekşi olmasını isterdim :) patlıcanların içini doldurup, yatay bir şekilde birinin ağız kısmı, diğerinin arka kısmına gelecek şekilde dizip, üzerine su koyun. En son üzerine tabak koyup kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder