14 Temmuz 2014 Pazartesi

Güveçte Tas Kebabı


Malzemeler: 6 kişilik
1 kg. kuşbaşı et
1 soğan
3 patlıcan
 2 patates
1 domates
3-4 sivri biber
1 su bar. Kaşar rendesi
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
1.Önce eti bir tencerede suyunu salıp çekene kadar iyice pişiriyoruz. Eğer pişmezse üzerine su ilave edip de pişirebilirsiniz. Dilerseniz düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz. Et pişince soğanı yemeklik doğrayıp etle beraber kavurun.


2.Patates ve patlıcanları küp küp doğrayıp, kızartın.


3.Güvecin içine önce eti, sonra sebzeleri koyun. Üzerine bir kase suyla karıştırdığınız salçayı eşit olarak dökün.

4. Dilimlenmiş domates, biberi de en üstüne koyup 200 derece fırında pişirin. Çıkarmaya yakın kaşarlarını koyun. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder