5 Temmuz 2014 Cumartesi

Kayseri Mantısı

Kayseri ziyaretimizde evde tam 17 kişi olduğumuzdan günlerimiz yemek yapmak,yedirmek, içirmek, toplamak, yıkamak ve diğer öğünün menüsünü düşünmekle geçti :) bol bol da kayseri yemeklerini yapıp yedik tabi. Sizler için kayseri mantısının ayrıntılı tarifini paylaşıyorum. Tabi bu verdiğim ölçüler az biz bunun 2-3 katını yaptık

Kayseri Mantısı (4-5 kişilik)


2 su bar. Un
1 yumurta
½ yemek kaş. Tuz
Ilık su
Bütün malzemeler iyice  yoğrulur. Hatta mümkünse bir poşete konulup çiğnenir:)


 Mantının püf noktası sert bir hamur olması.
İç Malzemesi: 100 gr. Kıyma, 1 kuru soğan (rendelenir), 1’er çay kaş. kırmızıbiber, kimyon, karabiber ve reyhan eklenip karıştırılır.

Hamur pezilere ayrılıp açılır ve küçük kareler halinde kesilir. 



Kıyması konulup kapatılır. 



Sizler için kapatılış şeklini videoya bile çektim J

kaynayan suya atıp pişirilir üstüne de sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet Olsun.
bu da bize yardım eden Ahmet Emin paylaşmadan geçemeyeceğim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder