5 Ocak 2014 Pazar

Bahçıvan Kurabiyesi

Bahçıvan Kurabiyesi (Tuzlu)


Malzemeler: 2 yumurta
150 gr. Yumuşak margarin/tereyağ
1 su bar. Kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bar. Un
1 pk kab. Tozu
5 adet yeşil soğan
1 havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu


Yapılışı: 1 yumurta ve 1 yumurta akını, tereyağ tuz ve kaşar rendesini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. İnce doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu ve rendelenmiş havucu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru açıp kurabiye kalıpları ile kesin. Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürün ve 175 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.


Tavsiye: Ben kalıpla yaptım ama bence yuvarlanıp yapılsa daha güzel oluyor birkaç tane de öyle yapmıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder