6 Ocak 2014 Pazartesi

İçki Bütün Kötülüklerin Anasıdır


Birkaç gün önce gazetedeki haberi okuyunca gerçekten üzüldüm. Yılbaşında hastane acilleri akollü gençlerle(18 yaş altı) dolup taşş. Kaldırımlar bayılan ve istifra edenlerle doluymuş. Alkolün etkisiyle gerilen ortamda zaman zaman kavgalar yaşanmış hatta hızını alamayan bazı kişiler bayanlara tacize yeltenmiş.

Dünyadaki birçok Müslüman ülkenin Türkiye’yi önder olarak gördüğü günümüzde bu yaşananlar çok üzücü. Gençlerimizin neyi niçin kutladıklarından haberleri var mı acaba? Ya da kutlama böyle mi olmalıydı; kendine ve etrafındakilere zarar vererek. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi “İçki bütün kötülüklerin anasıdır” sarhoş birinin aklı yerinde olmadığı için her türlü kötülüğü yapabilir.


Oysa Rabbimiz Kur’an’da “Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?” (Maide, 5/90,91) buyurmamış mı? Bu emre kulak veren bunları duyan çok az mı? Duyanların ve uygulayanların üzerinde de büyük bir sorumluluk yok mu dersiniz? Biz Hz. Muhammed Mustafa’nın ümmetiyken Hz. İsa’nın doğumunu kutlamak niye? Kaldı ki Kur'an'a göre İsa hurmaların olgunlaşğı mevsimde doğmuştur. Hurmalar da bildiğiniz gibi kışın değil yazın olgunluğa erer. Bunlar neyi kutluyor! Allah aşkına…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder