15 Ocak 2014 Çarşamba

GÜLÜMSEYİNNN :)


                                            “Tebessüm etmek sadakadır.”

          Günümüz dünyasında herkes gülümsemeyi unutmuş gibi. Kimse birbirine tebessüm etmez oldu. Özellikle de büyük şehirlerde bu daha belirgin. Hele de Ankara’da.. herkes gayet ciddi, soğuk bir yüz ifadesi takınmış. Mutlaka duymuşsunuzdur; insan asık suratlı olmak için tebessüm ederken ki halinden daha çok kas çalıştırması gerekirmiş. Yani gülümsemek surat asmaktan daha kolay. Kaldı ki negatif ruh hali adrenalin demek. Adrenalin ise stres ve sıkıntı. Aşırı stresin ise bedenin ve ömrün en büyük düşmanı olduğu biliniyor. Negatif ruh halindeki beden “tehlikedesin, tehdit altındasın, dikkat..” demek için adrenalin pompalarmış. Pozitif iken “herşey yolunda rahat ol” demek üzere endorfin yani mutluluk hormonu salgılarmış.
          Geçen gün eşim Atalay Demirci’nin bir videosunu izliyordu internetten. Diyor ki; yabancılar hep gülümseyerek birbirlerine selam verirler, günaydın vs. derler. Biz de olsa birine gülümsesen “ne oldu bi durum mu var niye gülüyorsun ya da açıkta bir şey mi gördün?” derler. Hakikaten o duruma geldik.
Peki bunu Müslümanların yapmasına ne dersin. Asık suratlılığı bir vakar olarak görmeye başlamışız.                 Oysa Peygamberimiz müjdeliyor adeta bizi sadaka vermeyi emrediyor. Ashabtan bazıları diyor ki bizim verecek bir şeyimiz yok. Efendimiz de “Tebessüm etmeniz de bir sadakadır” buyuruyor. Bugün cemaatle kılınan bir namazda safları sıklaştırmak için bile, biri asık suratla sen şuraya sen buraya geç bakayım. Şişşt imamdan önce tekbir alma..gibi şeyler söylüyor J

Gülümseyin ve hayatı mutlu yaşayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder